Wikipedia

Результати пошуку

неділя, 12 квітня 2020 р.

6 клс, ДН, 13.04

ПОНЕДІЛОК, 13 КВІТНЯ
 Шановні діти, запишіть у робочий зошит, будь ласка, число, класна робота та епіграф до сьогоднішного уроку

Чого не знає людина?Людина не знає тільки межі…

Монгольське прислів’я


Так, «життя, як відомо, дається нам у відчуттях. Звук, зір… Які оманливі вони іноді, наскільки легко не те почути, помилитися в обрисах і кольорі», прийняти за реальність марево нічного сну або почути розмову в падінні зірок. «Здається, увесь світ існує з єдиною метою: заплутати нас, упевнити в тому, що все навколо не є реальністю.» І тільки один запах – правдивий. У страху, ненависті й любові – у всього є запах, навіть у думок.

1. Подивіться на малюнки. Які почуття вони у вас викликають? Які з'являються думки? Запишіть думки, що у вас виникнуть, у вигляді інформаційного грона.





ДУМКИ
↙↙↓↓↘↘



2.Є твори, які  народжують складні асоціації та незвичні емоції. Для мене, я впевнена, і для вас, справжнім відкриттям стало оповідання «Запах думок» — загадкове, незвичайне, іноді навіть не завжди зрозуміле, але таке, що обов’язково примушує думати … Тож пропоную зануритись у світ думок письменника Роберта Шеклі, вони допоможуть нам  наблизитися до відповіді на питання: «Яка ж вона, Людина? Якою вона повинна бути?» 


Пропоную вам, познайомитись з Робертом Шеклі. 
Перегляньте відео або прочитайте біографію письменника на сторінці 216.

https://www.youtube.com/watch?v=3CSd8lNLF1k

3. Прочитайте твір "Запах думки" (сторінка 218).

Немає коментарів:

Дописати коментар