Wikipedia

Результати пошуку

пʼятниця, 15 травня 2020 р.

7 клас, ДН, 15.05

П'ятниця, 15 травня


Любі діти! Сьогодні у нас остання контрольна робота у цьому навчальному році  з теми «Сучасна література. Я і світ»    (Айзек Азімов «Фах», Діана Вінн Джонс «Мандрівний Замок Хаула»). Для успішного проходження пропоную перейти за посиланням і використати код доступу.

Код доступу: 216691
Посилання:       join.naurok.ua

Ви можете скористуватись довідкою у допомогу: 

“Мандрівний замок Хаула” аналіз: 
Автор – Діана Вінн Джонс 
Рік видання: 1986 
Жанр твору – фантастичний роман 
Тема: Вражаючі пригоди дівчинки; дивовижні відкриття у чарівному світі. Пошук шляху до повернення власного «я», боротьба зі злом на цьому шляху.
Ідея: Попри усі складнощі життя кохання усе одно переможе; Віддавайте усе тепло та турботу навколишньому світу. Віра людини в свої сили, впевненість у правильності дій, підтримка оточуючих дозволяють здійснити неможливе.
“Мандрівний замок Хаула” головні герої: Софі Хаттер — дівчина 18 років, капелюшниця з містечка Маркет-Чиппінг, найстарша з трьох сестер, яку Відьма Пустирищ перетворила на старезну бабусю. Летті — дівчина 17-ти років, рідна сестра Софі. Фанні Хаттер — мачуха Софі. Марта — донька Фанні, наймолодша і найкмітливіша з трьох сестер. Хаул — загадковий чарівник з дивною репутацією, що живе у Мандрівному Замку. Майкл — 15-річний учень і помічник Хаула, що живе з ним в Мандрівному Замку. Кальцифер — вогняний демон, що живе в замку Хаула й приводить його в рух; має таємну угоду з Хаулом, яку прагне розірвати з допомогою Софі. Відьма Пустирищ — зла відьма, яка перетворила Софі на стару бабцю. Опудало, Хінн, Мадам Саліман, король, міс Ангоріан.


«Фах» аналіз твору: 

Автор – Айзек Азімов 

Рік написання – 1957 

Головні герої “Фах”: Джордж Плейтен, Арманд Тревіліан, Хейлі Омейні (психолог), Інженеску Ладислас (історик), лікар Ллойд, лікар Зекері Антонеллі, лікар Сем Елленфорд, Інженеску Ладислас (історик-соціолог) 

Тема “Фах” — зображення моделі майбутнього суспільства, здобуття освіти та фаху Мета А.Азімова: глибокі, ґрунтовні знання здатна дати тільки самоосвіта; щоб бути ерудованою людиною і правильно визначитися зі своїм професійним вибором, необхідно розвивати і вдосконалювати свої знання в різних напрямках й сферах життя.

Ідея“Фах” – Утвердження сили людського інтелекту, самостійності мислення, творчої уяви, моральних цінностей.  Довести, що глибокі знання дає тільки само-освіта; треба розвиватися в різних напрямках, щоб бути ерудованою людиною, правильно визначитися у своєму професійному виборі 

Жанр “Фах”: науково-фантастичне оповідання (повість: у творі йдеться про тривалий період із життя головного героя Джорджа Плейтена, події відбуваються в різних місцях, існує паралельна сюжетна лінія – лінія Тревеліяна)

Конфлікт твору. Людина і суспільство: чи має людина право на власний вибір життєвого шляху; стандартизована система освіти і здатність до творчого мислення окремої людини 

Назва «Фах» – це не лише освіта, професія людини, а ще і її справжнє покликання, талант, її людська сутність, призначення на землі.

Фе́нтезі (слово середнього родуангл. fantasy — фантазія) — літературний жанр фантастичної літератури, дія якого відбувається у вигаданому світі, де чудеса і вигадка нашого світу є реальністю.

Магія й інші надприродні явища не обов'язково повинні бути головними елементами сюжету, теми чи місця дії, проте в будь-якому випадку вони присутні у творі як частина картини світу. Багато історій цього жанру відбуваються у вигаданих світах, де чари є звичною справою. Як правило, від наукової фантастики і літератури жахів фентезі відрізняється відсутністю (псевдо)-наукових та макабричних тем, хоча усі три жанри мають багато спільного.

Немає коментарів:

Дописати коментар